Hurda Kurşun Fiyatları

Kurşunun hurda fiyatı ne kadar? Güncel hurda kurşun fiyatları ile hurdanızın yaklaşık değerini kontrol edin!

Kurşun, yer altı haberleşme kablolarının izolasyonunda, akü imalatında, radyasyonu az geçirmesinde dolayı röntgen odalarında ve çatı kaplamalarında kullanılmaktadır. Bu alanlarda atıl duruma geçen kurşun hurdalarını ise hurda kurşun fiyatları ile geri dönüşüme dahil ediyoruz.

Hurda kurşun fiyatları, Londra Metal Borsasına göre belirlenen dheal fiyatları ile oluşturulmaktadır. Aynı zamanda hurda kurşun fiyatının belirlenmesinde döviz kuru ve bazı faktörlerin etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Hurda Kurşun Fiyatları 2023

Güncelleme: 10.07.2023Fiyatlar Ortalamadır.
Hurda Kurşun Fiyatı ( Levha )46,00 TL
Kurşun Çatı, Minare Söküm Hurdası45,00 TL
Hurda Kurşun Boru Fiyatı45,00 TL

Hurda Kurşun Fiyatı Nasıl Belirleniyor?

Hurda kurşun fiyatı yukarıda bahsettiğimiz gibi LME ve döviz kuru haricinde bazı faktörlere bağlı olarak değişebilir. Hurdacılar tarafından yayımlanan hurda kurşun fiyatları genellikle fabrikaların alım fiyatlarıdır. Bu fiyatlar üzerinden aşağıdaki etkenler dikkate alınarak tüketicilere son fiyat teklifleri sunulur.

Fiyatları etkileyen faktörler;

  • Durum
  • Tür
  • Kalite
  • Tonaj
  • Konum

Hurda Kurşunun Durumu +
Kurşun, yapısal özeliği sayesinde sağlık alanında, çatı kaplamalarında, akü imalatında ve yer altı kablolarının kurşunla izolasyonu gibi birçok farklı alanda kullanılabilmektedir.

Bu nedenle kullanım alanlarında atıl duruma geçen kurşun hurdalarının bazı durumlarla sökülmesi, kesilmesi gerekebilir. Bu süreçler ekstra iş yükü, zaman ve maliyet oluşturacağı için hurda kurşunun kilosunu etkileyen bir durumdur.

Hurda Kurşunun Türü / Kalitesi +
Hurda kurşun fiyatlarını etkileyen ikinci faktör hurdanın türü ve kalitesidir. İhtiyaçlara yönelik üretilen kurşun malzemeler çeşitli formlarda ve alaşımlar halinde olabilir. Bu nedenle hurda kurşun fiyatı belirlenirken hurdanın içerdiği kurşun oranına dikkat edilmektedir.

Hurda kurşun çeşitleri;

  • Levha Kurşun
  • Külçe Kurşun

Hurda Kurşunun Tonajı +
Hurda fiyatları belirlenirken dikkat edilen en önemli kriter hurdanın tonajıdır. Yüksek tonajdaki hurda kurşun çeşitlerinde toplamda edilecek kar oranı arttığı ve işçilik, nakliye gibi maliyetler azaldığı için hurda kurşunun kg fiyatında artışa neden olacaktır.

Hurda Kurşunun Konumu +
Hurda kurşunun konumu yine aynı şekilde kurşun fiyatlarını etkileyen bir faktördür. Hurdaların geri dönüşüm tesislerine taşınması için nakliye süreçlerine ve ekstra zamana ihtiyaç duyulacağı için hurdacı firmaları tarafından göz önünde bulundurulmaktadır.